23.5.10

Letna razstava študijske produkcije

Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in
Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart

Petek, 28. maja ob 20.00 uri

Ljubljana, Bežigrajski dvor, Dunajska 56, prostori šole


Urška Djukić, diplomski kratki igrani film Prvi dan v službi

Zaključili smo šestnajsto študijsko leto Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart in prvo leto naše nove in mlade Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici, zato vas študentje in sodelavci obeh šol vabimo na tradicionalni dogodek v Bežigrajskem dvoru, kjer si boste lahko ogledali letošnjo študentsko produkcijo.

Visoka šola za umetnost je v letošnjem študijskem letu začela s triletnim visokošolskim programom Digitalne umetnosti in prakse in že v prvem letu vpisala študente ne samo v prvi, temveč tudi tretji letnik. V sklopu prve zaključne razstave Visoke šole za umetnost bodo torej študentje prvega in tretjega letnika predstavili dela s področij videofilma, fotografije, animacije in novih medijev, ki jih boste najbrže že čez nekaj mesecev lahko videli tudi na kakšnem festivalu ali razstavi.

Študentke smeri Ambient Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart so bile tudi letos zelo aktivne, poleg rednih študijskih obveznosti, katerih rezultate si boste seveda lahko ogledali na razstavi, so se soočile z realnimi projekti kot je na primer oblikovanje kavarne na sejmu Informativa ter projekta V iskanju zelene četrti, v sodelovanju z Zavodom Bunker. Študentje Kiparstva, keramike in restavratorstva so raziskovali globine in širine sodobne umetnosti ter spoznavali tehnične skrivnosti svojih strok. Med drugim so se predstavili na razstavi slovenskih študentov keramike v galeriji Meduza v Kopru.


Pila Rusjan, diplomski projekt Po-vračanje

Vabljeni!