28.9.08

Filmska delavnica z Rajkom Grlićem


Tokrat smo se skupaj z režiserjem odločili, da na delavnici ne bomo delali snemalnih vaj, temveč nas bo s sprehodom skozi svoj interaktivni izobraževalni pripomoček How To Make Your Movie: An Interactive Film School (CD-ROM) popeljal preko različnih faz filmske produkcije. Izdelek je namenjen samoučenju in različnim drugim oblikam, gotovo pa je uvod v spremstvu avtorja nekaj posebnega. Seveda bo pripomoček skrbel le za osnovno nit, režiser se bo bolj posvetil tistim poglavjem, ki vas bodo bolj zanimala in aktivirala.
Pripravite vprašanja, bodite aktivni - gre za delavnico, ne le za frontalna predavanja, kar bo seveda res le, če boste udeleženci pri tem čimbolj sodelovali.
Drugi del delavnice je namenjen kritičnemu dialogu. Izbrali smo nekaj študentskih filmov, ki si jih bomo ogledali skupaj z avtorji in gostom ter skozi pogovor obdelali boljše in slabše strani ter potenciale.

Predvideni urnik:
Sobota: Od 11. do 14. ure, odmor za kosilo, dalje od 15. do 18. ure
Nedelja: Od 10. do 15. ure
Dopuščamo, da bo morda v dogovoru z udeleženci gost predlagal drugačen potek srečanj.

Kolikor smo Rajka Grlića spoznali ob celotedenskem delovnem druženju pred dvema letoma, je to osebnost z nalezljivo pozitivno energijo in ogromno izkušnjami, ki jih je pripravljen deliti z mladimi ljubitelji filma. Veselimo se ponovnega srečanja z njim.

Delavnica je obvezna za vse študente DM, vseeno pa prosimo, da potrdite svojo prisotnost čimprej. Ker je delavnica financirana od Filmskega sklada, je odprta tudi za zunanje udeležence. Števila mest nismo omejili z natančno številko, ker pa izgleda, da je zanimanje kar precejšnje, bomo v primeru, da bodo omejitve potrebne, upoštevali sosledje potrdil prijav. Naj ne zmanjka prostora za katerega od vas!

Vidimo se torej za vikend!
Sobota, 4. in nedelja, 5. oktober, 2008
--------------------------------------