3.12.08

Pripovedovanje zgodbe za avtorje animiranega filma/ Storytelling for Animators

Javno predavanje prof. Josepha Janetija
na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart v sredo, 10. decembra ob 10.00 uri

V sodelovanju z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka vas vabimo na predavanje Pripovedovanje zgodbe za animatorje/ Storytelling for Animators, v katerem nas bo pisec in profesor scenaristike Joseph Janeti popeljal skozi svoje delo z ustvarjalci animiranih filmov. Prof. Janeti se osredotoča na specifiko zgodbe v animiranem filmu in s svojim načinom dela avtorjem animacij pomaga izboljšati kakovost in karakterje v njihovih filmih, da se bolje prilegajo vizualnemu jeziku animacij. Temelj predavanja predstavljajo animirani filmi Janetijevih bivših študentov iz Azije, ZDA in Evrope, večina od njih so filmi, nagrajeni na različnih festivalih, ob katerih nam bo Janeti predstavil razvoj programa in teme, ki jih le-ta obravnava.
Predavanje je mišljeno kot interaktivno, vprašanja so torej ne le dobrodošla, temveč bodo, upamo, predstavljala osnovo za diskusijo o tej zanimivi in izzivalni temi. Predavanje bo potekalo v angleščini.

Joseph Janeti
je predaval na mnogih univerzah in festivalih po ZDA, Aziji in Evropi, mednarodno razvil več programov za kreativno pisanje, vključno s predmetom pisanje za avtorje animiranega filma ter raziskovanje zavesti in dela s podzavestjo preko sanj in samohipnoze za kreativno samospoznanje; je scenarist in svetovalec za zgodbo ameriškim in evropskim filmskim podjetjem, odkril in organiziral prvo turnejo Cirque du Soleil, bil je izvršni podpredsednik Monarch Pictures, produciral je dokumentarce, gledališke igre, opere in koncerte; ima dva doktorata: iz literature/zgodovine ter klinične psihologije. Trenutno je gost Mednarodne šole IEDC-Poslovna šola Bled.